DSC_0078-01.jpeg

Hei, velkommen!

Her inne er nerdefaktoren høy, selvironien på topp og garderoben full av Disney - hang around why don’t yah?

Bryllupsreisen til Disneyland

Bryllupsreisen til Disneyland

Det begynner faktisk å nærme seg 1 år siden vi giftet oss, meg og min fantastiske mann som jeg elsker enda mer enn Ringenes Herre (close call tho) og jeg har forferdelig lyst til å dele enda litt mer av feiringen av bryllupet vårt - denne gangen bryllupsreisen!


Hvis du ikke fikk med deg min uoffisielle guide til å planlegge et nerdebryllup, kan du lese det her.


Først en disclaimer; jeg er absolutt ingen ekspert på å planlegge feriereiser.

Eller jo vent.

Det er jeg vel!  

Et bittelite øyeblikk glemte jeg at jeg var utdannet reiselivskoordinator.

Første tegn på alderdom har jeg hørt.

Ehe..!

Så jeg kan kanskje skryte på meg å være hakket mer kvalifisert enn hvermannsen.

Jeg føler alltid jeg må gi mannen min en liten shout-out når jeg snakker om bryllupsreisen vår, for jeg har nemlig en snikende mistanke (skjult drage) om at det ikke er alle ektemenn som hadde vært like keen på å legge bryllupsreisen til Disneyland Paris.

Men det er nettopp derfor min ektemann den beste, og sånn er det med den saken.

See you in court.

Av en eller annen mystisk årsak (som jeg tror vi må klandre foreldrene våre for), så hadde ingen av oss har noen gang vært i Disneyland Paris.

Ikke Paris, en gang..!

Nesten barnemishandling.

Så som den parken som ligger desidert nærmest både Norge og Roma (der vi giftet oss), ble det ganske naturlig at vi la turen din hen. Når vi først hadde bestemt oss for Disneyland, nær sagt. Eller; jeg hadde bestemt.

Vårt første møte med en Disney park var faktisk Tokyo Disney Resort i 2016 - noe jeg tror må ha vært mitt livs beste dag, no joke.

Forutenom bryllupsdagen vår da, ofc.

Det må selvfølgelig ha vært noe i at jeg på den tiden egentlig ikke hadde noen spesielle forventninger. The ignorant un-researched fool I was. Jeg hadde nesten ikke peiling på hva jeg ville få oppleve, så da jeg ble møtt med Mikke Mus-formet mat, en hel handlegate full av Disney-merch og Disney-tematiserte rides ble forventningene mildt sagt sprengt ut av hele Melkeveien og inn i en fremmed galakse.

Litt som en atombombe inne i hjertet mitt.

Siden da har vi vært i Disneyland Paris èn gang, og deretter var jeg en tur til i Tokyo Disneyland i 2018. Alene. Det var jaggu litt av en opplevelse.

FYI; det finnes per anno 7 Disney parker totalt i verden - og selvfølgelig står alle øverst på bøtte-lista.
Å reise til Disneyland for meg er litt som å legge ut på pilegrimsferd; en slags spirituelt opplevelse som gir et slags merkelig påfyll av noe kroppen min åpenbart trenger. Kanskje det er barnlig lyst.

Sukk, det er så slitsomt å være så forbaska voksen hele tiden.

  • Tokyo Disney Resort

  • Tokyo Disney Sea

  • Disneyland Paris

  • Shanghai Disneyland

  • Hong Kong Disneyland

  • Disneyland California Resort

  • Disney World Florida

2 down, 5 more to go!

Forhåpentligvis rekker jeg innom alle før jeg blir for gammal.

Hva som er gammalt er relativt, men det er liksom noe liiiiittegranne rart med å løpe rundt inne i en fornøyelsespark uten en unge på slep når du har bikka 40.

(Eller..?)

Å stoppe aldringsprosessen med litt botox er jo en mulighet.

Eller så finner jeg bare en unge et sted, låner den med meg, og setter den på en karusell i 8 timer til jeg er ferdig å handle/spise/kjøre voksenkaruseller.

ÅH, eller så kjøper jeg bare en barnevogn, uten no barn oppi naturligvis, som jeg drasser med meg rundt. Perfect cover.

Genialt genialt GENIALT!

Disneyland Paris

Saken er den, at hadde jeg vunnet 253 millioner kroner i Euro Bonusen den ene gangen jeg spilte tilbake i 2015, eller pappa’n min tilfeldigvis hadde vært en superkjendis som forchempel Harrison Ford (som jeg aldri vil utelukke helt, for de ser seriøst ut som de er snytt ut av samme nese) med en milliard på bok - så hadde jeg mest sannsynlig bosatt meg INNI en eller annen Disney-park.

Disney utgjør for meg en enormt viktig del av det jeg har valgt å kalle, og kommer til å gjøre i all overskuelig fremtid, den Hellige Treenighet (Harry Potter, Ringenes Herre, Disney).

Disney is my happy place.

Det var derfor helt naturlig å smyge inn Disneyland da det ble prat om bryllupsreisen.

(( Med “da det ble prat om” så mener jeg selvfølgelig “da jeg begynte å gnåle" ))

Hvis vi ser bort fra det faktum at jeg presterte å bli syk dag 2 av oppholdet vårt i Disneyland Paris, så hadde vi det også helt fantastisk!

Disneyland er faktisk mer romantisk enn du kanskje forestiller deg.

Vi hadde matchende “Just Married” t-skjorter, nyinnkjøpte Minni-ører, detaljert timeplan, middagsreservasjoner og det hele.


Planlegge Disneyland Paris

Det finnes kanskje de som vil argumentere for at det absolutt ikke er nødvendig å sette seg til og planlegge et 2-dagers opphold i Disneyland Paris, da parken er på knappenålstørrelse i forhold til de andre parkene. Men de som sier det, de kjenner åpenbart ikke meg noe særlig.

Kan det planlegges, så kommer jeg til å planlegge det. The end.

Faktisk må du bestille bord på en av restaurantene MINST 3 måneder i forveien. Så det så.
Et faktum jeg viste kjempegodt, men allikevel ikke gjorde. Hvorfor? Fordi jeg gruet meg som en hund til å ringe inn til bookingkontoret.

Jeg mener; ringe?

Ain’t nobody got time for that!

Av en eller annen underliggende psykologisk årsak så er jeg alltid livredd for å bli avvist i sånne situasjoner; livredd for at den nesevise franske dama i andre enden kom til å fnyse (som bare en franskmann kan), håne meg skamløst, og simpelthen nekte oss et bord. Fordi vi ikke er kule nok.

Nå skjedde heldigvis ikke det da.

Vi fikk omsider bord på Captain Jack’s i Adventureland, et fancy pirat-inspirert spisested der du kan sitte og se ned på de som kjører Pirates of the Caribbean. Dødskult konsept!

Og maten smakte noe sånt som; ikkeno.

Fordi jeg var jo syk. Jeg kan seriøst ikke se på en air condition uten å bli forkjøla, jeg. Noen ganger lurer jeg på om immunsystemet mitt er ute etter å straffe meg for et eller annet.

Jeg husker egentlig ikke sånn kjempemye av den dagen, annet enn at jeg satt i en stor spisesal et eller annet sted i Discovery Land og så på at Torkel løp beina av seg for å finne snytepapir til meg. For i Disneyland er det ikkeno som er gratis, folkens. Ikke en gang servietter.  

Heldigvis fant vi noen mirakelpiller på et apotek i Paris som gjorde underverker på meg.

Ikke bare kan de lage croissanter, men jaggu dop også.

Frankrike ass <3

For Disneyland Paris, kan du dele hele parkområdet inn i 3 områder; Disneyland, Walt Disney Studios Park og Disney Village.

  • Disneyland: er delt opp igjen i 4 områder, nemlig Fantasyland, Discoveryland, Adventureland og Frontierland. Disse utgjør selve hovedparken full av attraksjoner, butikker, restauranter og scene-shows.

  • Walt Disney Studios Park: dette er en egen park med egen inngangsbillett, der du også finner attraksjoner og restauranter, men som går mer behind-the-scenes med Toon-Studio og Backlot der man kan lære mer om hvordan Disney lager filmer.

  • Disney Village: dette er området du som bor på et Associated Hotel må igjennom for å komme til parken - et område full av butikker som Disney Store og Lego Store, restauranter, barer og show.   

For oss holdt det med 2 fulle dager i parken - da rekker du èn dag i selve Disneyland og èn dag i Walt Disney Studios Park.

Disney Associated Hotel

De dagene vi var i Disneyland bodde vi på Sequoia Lodge, som er et av de offisielle Disney hotellene i området rundt parken. Dyre er de alle sammen, men på en skala fra;

Hm, jaggu dyrt detta her…” <----------------> “HOLY MOTHER OF DRAGONS!

Så vil jeg påstå at Sequoia ligger et sted midt i mellom der.

De to rimeligste alternativene for Assosiated Hotels (altså hoteller som har et samarbeid med Disney) er enten Davy Crockett Ranch, eller Hotel Santa Fe. Det dyreste er definitivt Disneyland Hotel, som basically ligger rett ved parkinngangen, og koster omtrent en halv månedslønn for en natt.

Det positive med å bo på et Associated Disney Hotel, er at du får det som kalles Magic Hour, altså muligheten til å slippe inn èn time før resten av røkla, i tillegg til at de fleste er i gåavstand fra parken!

Det er ingen tvil om at omdømmet til Disneyland Paris er ganske shabby, spesielt sammenlignet med de andre parkene som jo er fullstendig impeccable.

Alt fra attraksjonene, restaurantene, maten og hotellene er både utdatert og gammelt, og trenger definitivt en real glow-up hvis de skal holde samme standard som resten. Det gjelder i ganske stor grad Sequoia Lodge også som jo kostet flesk, men der det nok ikke hadde blitt gjort noen oppgraderinger på siden 2005…

Det er selvfølgelig bare en Disney-fanatiskers mening - hva tenker du? Har du bodd på et Disney Hotel, og hva syns du?

Hvilke parker har du vært i, og hvilke har du likt best?

Je t'aime Paris!

Det er vel nesten ikke lov å reise til Paris for første gang uten egentlig å reise til Paris - altså uten Eiffeltårnet, Sacre Coeur (si at det finnes andre der ute som ikke klarer å si SACRE CEUR uten å skrike det), Moulin Rouge og hele den pakka der. Så i frykt for å bli utfryst av samfunnet måtte vi selvfølgelig sveive en tur innom. Ironisk nok var Disney Store på Champs Elysees det første stedet vi dro til etter å ha sjekket inn på hotellet.

True story.

Det er dessverre noe utrolig clichè over å dra til Paris på bryllupsreise, men altså; det er jo en grunn til at ting blir en clishè da. Fordi det funker.

Og vi gjorde selvfølgelig alle de mest clichè tingene også; som å stå bom fast i trafikken et sted mellom Champs Elysees og Arc de Triomphe sittende på toppen av en sightseeing buss, spise hysterisk overprisa (men satans gode) makroner, trøkke trynet så fullt av crèpe at det kjennes ut som det skal tyte ut av alle ansiktsåpninger, og selvfølgelig valse målløst rundt Notre Dame med en rar elektronisk duppeditt stappet oppi øret.

All this we did - and more!

Selv om jeg faktisk jobber med å sende folk utenlands, og selv vært ute og fartet en del i min ungdom, så har jeg ingen skrupler mot det å være en skikkelig turist. En turist som knipser en fantazillion bilder av croissanten som kostet meg tre fingre og en tå, fortvilt prøver å bestille noe på fransk, men gir opp i det servitøren begynner å knise og tar et skamløst antall selfies ved absolutt alle gatehjørner på Montmartre.

Men det er liksom ikke lov å være turist lenger, akkurat som en sky av fordommer omkranser akkurat det ordet. Alt skal være så sabla autentisk - og det er jeg selvfølgelig fint og flott - men skal jeg til Paris så reiser jeg for fanken meg ikke hjem uten å ha sett Eiffeltåret først!

Saken er den at det finnes gode turister, og det finnes dårlige turister. Akkurat som det finnes gode og dårlige mennesker. Jeg hater også turister. Skikkelig dårlige turister; brautende, høylytte, forsøplende turister som tar alt for stor plass. Men personlig syns jeg ikke det finnes ikke noe søtere enn en blid amerikansk turist i fjellsko, allhversjakke og papirkart spankulerende rundt i Oslo sentrum - som om de da de pakket kofferten hadde et bilde i hodet av Norge som en eneste stor isbre.
Adorably ignorant. Like all the rest of America.

Vis respekt folkens, and don’t be an asshole. Først da kan du få være en turist.

Mike-drop.

Moralen i historien (mest for deg som planlegger bryllup selvfølgelig) er at du ikke må finne på å la andres forventninger bestemme hvor dere skal legge bryllupsreisen. Det ekke alle som er gira på Maldivene. Så selv om det kanskje virker sånn, så er du er ikke alene.

Disneyland over Maldivene every damn time.

Det må være lov å tenke litt uttafor boksen.

Get it, uttafor boksen?

I’m here all week!

On Wednesdays we wear Merch

On Wednesdays we wear Merch

Disney Shopping i København

Disney Shopping i København