DSC_0078-01.jpeg

Hei, velkommen!

Her inne er nerdefaktoren høy, selvironien på topp og garderoben full av Disney - hang around why don’t yah?

10 Disney Questions & Answers!

10 Disney Questions & Answers!

Kjenner vi hverandre? 

Du og jeg, mener jeg? 

Er du tilfeldigvis mammaen min, naboen min, hun jeg satt ved siden av på barneskolen, en venninne eller en søster? 

Da regner jeg i såfall med at du kanskje kjenner meg litt - men det kan selvfølgelig også hende at du ikke kjenner meg noe særlig; at du er helt ny her, og er et av de ukjente fjesene Google Analytics forteller meg at nylig har begynt å dukke opp her inne?


Det er jo helt ufattelig koselig - welcome to the fun house, stranger!

Men selv om jeg er sikker på at du kan sette sammen et ganske komplett bilde av min person etter bare 32 sekunder inne på denne bloggen, så tenkte jeg at det hadde vært littegranne moro å lage en aldri så liten Q&A - som et lite nikk til alle de nye som av en eller annen mystisk årsak har rota seg inn her. 

Og for å tilspisse spørsmålene litt så det hele sklir litt bedre inn i Disney-tematikken jeg i stor grad har gående her inne, så har jeg valgt å fokusere på nettopp Disney denne gangen!

... 

Jeg regner med at de fleste nå datt ut av sofaen i sjokk?

Men assa, liker du ikke Disney, så lurer jeg litt på hva du i det hele tatt gjør her. 

Var ikke de 5 innleggene jeg hittil har skrevet om emnet nok til å gi deg et lite clue om ka-det-gåri? 

Eller overskriften på innlegget for den saks skyld?? 

Men slapp av, det er ingen skam å snu! 

Dette er en Q&A for de helt spesielt interesserte. 

… Som det aller meste av det som foregår her inne. 

DISNEY QUESTIONS & ANSWER TIME!

Personlig mener jeg at en Disney Q&A runde kan gjøre to ting med forholdet vårt: 

 1. Den kan knytte oss tettere sammen gjennom likesinnede meninger om Disney,

 2. Eller den kan medføre at du ender opp med å hate meg med en intensitet sterkere enn tusen soler, kun fordi jeg mener noe annet enn det du gjør

Jeg håper jo selvfølgelig vi alle kan klare å oppføre oss som voksne (her vi driver å diskuterer barnefilmer…), men enig eller uenig- la meg få høre det!
Velg et av emnene/spørsmålene som fikk det til å rykke litt ekstra i kommentar-lysten, og svar i kommentarfeltet


Inspirasjonen bak en del av spørsmålene fant jeg her - men valgte å skrelle det ned til 10 spørsmål om Disney, rett og slett for å skåne dere for syndromet jeg lider av, som gjør at jeg simpelthen ikke klarer å fatte meg i korthet. Og spesielt ikke når det kommer til Disney.  


1. Disneyfilmene som får meg til å gråte

 • Definitivt Løvenes Konge!
  Veldig uoriginalt, men altså hvordan er det fysisk mulig å ikke gråte når Mufasa dør?! Jeg forbeholder meg faktisk retten å mene at det kun er roboter og psykopater som klarer å la være å gråte av Løvenes Konge. Personlig kjennes det som om noen kjører en rusten gammal kjøkkenkniv gjennom brystkassa mi hver gang jeg ser Simba krølle seg snufsende sammen ved siden av Mufasa - og det var utrolig nok enda verre i Live Action versjonen.

  DEN VAR SÅ JÆVLI TRIST!

  Unnskyld språket, men får man ikke lov til å banne i sammenheng med Mufasas død så får man ikke banne i noen sammenheng. Punktum.
  Da jeg kom ut av salen rundt 2 timer senere var jeg innsauset i snørr, tårer og svette.
  Det å tegne kvalmende deskriptive bilder av meg selv i flaue situasjoner er kanskje det jeg gjør aller best. You’re welcome lads!
   

 • Å se Ringeren i Notre Dame betyr som regel også at det blir en real grine-fest her i heimen. Helt konkret så mener jeg mot slutten av filmen, i det Quasimodo kommer ut av kirken med Esmeralda og Phoebus, og den lille jenta kommer opp fra folkemengden og viser oss ingen ser på han som et monster som Frollo hele tiden skulle ha det til.
  Herregud som jeg griner, dere.

 • Det er kanskje heller ikke noe sjokk at jeg griner av min favoritt Disneyfilm gjennom tidene; Skjønnheten & Udyret? Men, selv om jeg selvfølgelig også gråter når Gaston holder på å ta livet av Udyret (no one makes crazy fans cry like Gaston!), så skrus krana på allerede i løpet av de første 5 minuttene; nemlig i løpet av prologen.

  Du vet det er no bra greier du ser på når du må bytte t-skjorte etter de første 10 minuttene av en film.

  Ja, jeg vet jeg er en svett liten gris - get over it. 


2. Disneyfilmene som får meg til å le

 • Altså, Et Kongerike For En Lama er kanskje tidenes morsomste Disney-film, og den får ikke i nærheten nok anerkjennelse.
  Voice-overs, flashbacks, snappy replikker og snakkende ekorn er bare noe av det som gjør at jeg triller ut av sofaen, tar meg om magen og setter til livs en latter som kun kan sammenlignes med den lyden en gris lager rett før den blir slaktet.

 • Jeg vet ikke hvem som hadde ansvaret for å skrive dialogen for Atlantis, men det er ikke tvil om at vedkommende fortjener litt (les: MASSE) hype. Det er replikker i den filmen som bare sitter som ei kule - literary gold, mine damer og herrer.

 • Det virker kanskje som et veldig pussig valg, men Peter Pan får meg faktisk til å le. Får meg til å le noe så gæli.
  Altså, ikke selve Peter Pan - men Kaptein Kroks klumsete, døvdrukne og overvektige personlige assistent (?); Smee. Den mannen er altså hysterisk morsom. Hvem hadde vel trodd at den barnefilm fra 1953 seks og seksti år senere ville få en 27 år gammel dame som meg til å le av noe så primitivt som en tegneserie-tjukkas som deiser sjefen sin i hodet med en hammer?

  Heldigvis så er det noen former for humor som rett og slett aldri går ut på dato. 

3. Mine topp 3 Disneysanger

Nå vet jeg ikke hvordan det er med deg, men for meg er Disney-musikk kuren mot alt vondt. Det være seg fysisk. Mentalt. Diagonalt. Vertikalt. Forkjølelse. Sult. Ensomhet. Livet, rett og slett.

Eller når jeg baker.
Det er ikke lov å røre så mye som et desilitermål her i huset før Disney Hits er på. 

Så, jeg hører mildt sagt ganske mye på Disney musikk. Jeg vil faktisk strekke meg så langt og si at jeg tviler på at du kjenner noen som kan teksten til like mange Disney-sanger som meg. Og det kommer fra en som har tatt Janteloven og gjort den til sitt eget personlige livsmotto. 

Hvilke sanger jeg liker best, kommer litt an på hvilket humør jeg befinner meg i, hvilken periode i månens syklus det er og hvor mange gram med sukker jeg har fått i meg den dagen. Men som hovedregel ser lista slik ut:  

 • Go the Distance - Hercules (for the feels)

 • I 2 I - Goofy Movie (for the mad dance moves)

 • Mine Mine Mine - Pocahontas (for the sing-along)

4. Disneyfilmen som er grovt undervurdert

Den Sorte Gryte! 

Av en eller annen merkelig årsak så har denne filmen blitt feiet under teppet hos Disney, og sklidd inn i det som nå bare blir referert til som the Disney Dark Ages; nemlig 80-tallet.
Det passer jo forsåvidt bra i akkurat denne sammenhengen, da Den Sorte Gryte handler om en grisepasserassistent, en merkelig snakkende hund og en prinsesse med en flyvende lyskule som prøver å forhindre et ond skjelett fra å vekke en arme av døde, på 1500-tallet.

Jeg kan kanskje skjønne hvorfor den ikke akkurat er like populær som noen av filmene som fulgte inn i det glade 90-tall, for den er creepy AS F*** og er til dags dato den eneste Disney klassikeren som ble rated PG av Buena Vista. 

But that’s why I friggin love it! 

5. Disneyfilmen som er grovt overvurdert

Huff, her skal jeg tråkke varsomt for nå kommer det en så kontroversiell mening at den egentlig burde stå på forsiden av norske aviser i morgen tidlig. I fete røde bokstaver. 

Jeg syns Frozen er overvurdert. 

Please don’t kill me. Pretty please. 

Olaf er søt da. 

6. Favoritt Disney Remake 

Jeg så Disney’s Remake av Aladdin i helga - og jeg ble seriøst så pinlig berørt at jeg måtte ta meg til å gjøre noe annet mens Torkel så den ferdig. I dagene etterpå har jeg lurt på om jeg skal investere i en time hos en hypnotisør for å få minnet av den permanent fjernet fra pannelappen min. 

Den er definitivt på top 5 lista mi over verste filmer jeg noen gang har sett - i mitt liv

Kanskje til og med top 3. Og der finner du blant annet The House Bunny med Anna Faris - og det sier litt. 

Som hovedregel liker jeg ikke Disney’s Remakes. Det er en litt for enkel måte for Disney å tjene inn litt ekstra penger på, og de ender som regel opp med å blekne mot originalen. 

Det er imidlertid et par stykker jeg har likt relativt godt - den ene har jeg allerede nevnt, altså Lion King fra 2019. Den andre er Cinderella med Lily James og Richard Madden fra 2015. Richard Madden er jo egentlig grunn nok i seg selv til å ikke hate Cinderella. 

Am I right ladies??7. Favoritt Disney Prinsesse

Hva definerer egentlig en Disney Prinsesse? 

Jeg skal ikke rote meg inn i det virrvarret der, men jeg kan jo si at jeg her går ut i fra Wikipedias egen Disney Princess Wiki. Jepp, there is such a thing. 

Her må jeg få lov til å komme med en del honorable mentions, for at jeg i det hele tatt skal kunne klare å leve med meg selv, men ved å bruke den gode gamle elimineringsmetoden så sitter jeg omsider igjen med èn vinner. 

Som viser seg å ikke være noen Disney prinsesse i det hele tatt. Oh, the irony

Nemlig Mulan

Mulan er morsom, modig, moralsk… Og alle andre gode ting som begynner på M. 

Mandig? Hun utgir seg jo for å være en mann og heter Ping en stund inni der, så helt fjernt er det jo ikke.

I tillegg er hun smart, vakker og som Chang så artikulert sier etter at Mulan har prestert å reddet hele Kina fra Hunerne: 

Kunne ikke sagt det bedre sjæl, kompis. 

Den dama kan å bruke sverd! I motsetning til bokstavelig talt NOEN av de andre Disney prinsessene. 

Bell har jo den greina si da, som hun bruker til å hisse opp noen sinte ulver. 

Og Ariel har en gaffel hun veiver litt rundt med.

Ellers er det ganske skrælt. 

Honorable mentions går til Merida fra Brave som jo i og for seg valgte å sloss mot 3 friere for sin egen hånd, Rapunzel som klasker ned eplekjekke mannfolk med en stekepanne og Kida som kan snakke fransk, spansk, engelsk og atlantisk, OG som kanskje har tidenes råeste prinsesse-kropp. 

Bad-ass ladies! 

8. Top 3 favoritt Disney Pixar filmer

 1. Toy Story
  Toy Story er en selvskreven favoritt. Jeg tror ikke jeg har møtt noen som ikke har elsket Toy Story. Det være seg både gamle og unge!
  Det er en udødelig klassiker som så og si ene og alene reddet Disney fra konkursens rand back in the days. Thanks Steve Jobs!
  (Dokumentar tips: The Pixar Story, på Netflix!)

 2. Monsters Inc. (Monsterbedriften)
  Mike Wazowski er kanskje min all-time yndlings-sidekick. Ever.
  Faktisk har jeg har en helt spesiell plass i hjertet mitt for alle karakterer som er dubbet av Åsleik Engmark. May he rest forever in peace in Disney Heaven.

 3. Rottatouille
  Rottatouille handler om mat, Frankrike og snakkende rotter. What’s not to love here??
  Og dessuten er Rattatouille-riden i Disneyland Paris helt magisk!
  10/10 would recommend. 

9. Kiss, Marry & Kill - Disney Princes

Kiss: Prins Eric fra Den Lille Havfruen.
Fordi; hallo, har du SETT det håret eller?!
Det er noe ganske uimotståelig med danske menn, det har jeg nå alltid påstått. 
Mads Mikkelsen, Nikolaj Coster Waldau, Viggo Mortensen - jeg nevner i fleng. 

Marry: Hercules fra… Hercules. 

Nå er ikke Hercules egentlig en prins, men han er da for svarteste svingeste en GUD for crying out loud. Så det teller. Det er jeg som bestemmer her.
Han er kjekk, han er sterk, han er morsom, han ofrer liv og helse for sin kvinne = husband material

Kill: Prins Naveen fra Prinsessen og Frosken.
Nå har jeg ikke noe imot Naveen den siste halvdel av filmen, men tør jeg minne alle på at han kanskje er den største Don Juan’en Disney har prestert å lage til dags dato?

A redhead on my left arm
A brunette on my right
A blonde or two to hold the candles
Now that seems just about right, Eh, Louis?
- When we’re human, lyrics 

Æsj, skamme seg!

I tilfelle noen har lyst til å fantasere… * kremt * … jeg mener lyst til å se av ren nysgjerrighet hvordan prinsene hadde sett ut i virkeligheten - I’ll just leave this here for you. Bare hyggelig.

10. Top 3 beste Disney skurker

 1. Yzma - Et Kongerike For En Lama
  Det som er litt ironisk, er jo at Yzma egentlig ikke skurken i det hele tatt - hun får jo faktisk sparken og blir kastet på dør etter et helt liv i tjeneste, av en hjerteløs keiser som underveis i filmen heldigvis får seg en real lærepenge om hvordan man skal behandle folk. Yzma har så og si gjort Kuzco's jobb for han, og takka er å bli førtids(?)pensjonert! Så det er kanskje ikke så rart at hun får litt lyst til å gjøre han om til en loppe, for å putte han i en eske, og putte den esken i en annen eske, og sende esken til seg selv i posten også *vill onskapsfull latter* knærte han med en hammer!
  Jeg hadde definitivt vært Yzma hvis jeg hadde vært en Disney skurk.

 2. Hades - Hercules
  Ja, Hades er jo virkelig en skikkelig ond skurk, men så er han jo faktisk Gud over underverdenen, så det er jo liksom jobben hans, sånn egentlig...
  Og, som Yzma er Hades en ganske så misforstått figur - for de som kan litt om Gresk Mytologi, så blir jo Hades praktisk talt stua vekk i underverdenen mens brødrene hans (Zeus og Poseidon) får herje rundt på overflaten og ha ville fester på Olympen. UTEN han. 
  Da tror jeg faktisk at jeg hadde vurdert å slippe løs noen ville titaner også.

 3. John Silver - Sjørøverplaneten
  Jeg tror jeg kan tilegne Helge Jordal som har den norske stemmen til Silver, rundt 78% av grunnen til at John Silver havner på min top 3 liste. Han har en fantastisk Bergens-dialekt som er så herlig tjukk og grautete at jeg får lyst å fylle en skål og spise den til frokost. Dessuten er han en skurk uten egentlig å være en skurk, og det er jo egentlig de beste skurkene.
  Hvis ikke du er Yzma, da. She the best. 


Men hva tenker du da - er du 100% enig med meg i mine egne dyptgående Disney-preferanser, eller har du kanskje noen egne tanker om hvilken Disney prins du kunne tenke deg å gifte deg med?
Som du kanskje ser, så har jeg MANGE tanker om det.

Del dem i kommentarfeltet da vel!

Topp 3 Destinasjoner for Reiseglade Nerder

Topp 3 Destinasjoner for Reiseglade Nerder

Nisjeblogging - it's a hard-knock life

Nisjeblogging - it's a hard-knock life