DSC_0078-01.jpeg

Hei, velkommen!

Her inne er nerdefaktoren høy, selvironien på topp og garderoben full av Disney - hang around why don’t yah?

En voksende Disney-samling

En voksende Disney-samling

Jeg bare elsker dilldall.

Dilldall som får meg til å smile, fargerikt, mykt og klembart dilldall.

Dilldall med Mikke på. Dilldall med Mummitrollet på. Kopper og kar, klær, rammer, bamser, smykker, snøkuler, brevstempler.

Og er det er Disney, er det ingen som kan stoppe dette lille materialistiske trollet fra å kjøpe det. INGEN.

Jeg vet at ikke alle har helt det samme forholdet til ting som meg - faktisk så kjenner jeg folk som får total klaus av å ha mer enn 3 ting i en hylle, der alle bøkene må stå i stil med hverandre og alt som ikke er svart eller hvitt havner på finn. Jeg skulle ønske jeg var litt mer sånn. Sparekontoen min hadde definitivt takket meg for det, men den mentale helsa mi hadde kanskje fått seg ei litta trøkk. Ikke fordi jeg blir kronisk deprimert uten ting, men å samle på dilldall er blitt en hobby; noe jeg koser meg med og får massevis av glede av!

Og pokkern heller; jeg har en fulltidsjobb, har ingen barn, betaler husleia mi hver forbaska måned, og har til salt i grøten så hvorfor skulle jeg ikke få lov til å kjøpe meg litt småtteri for de usle små kronene som er igjen til overs??

Rett på offensiven. Classic hoarder.

Hehe. Neida.

Jeg tror alle har en eller annen guilty-purchase-pleasure der man helt sikkert kunne brukt pengene en smule mer fornuftig, men det er rett og slett noe du har lyst til å unne deg selv, fordi du jobber sabla hardt og du fanken meg har fortjent det..!

For meg handler det stort sett om Disney merch, som er min hovedsamling. Disney er kanskje min største GPP (guilty-purchase-pleasure), men Mummitrollet, Harry Potter, Ringenes Herre, Hobbiten, Quentin Tarantino og Studio Gibli er definitivt også en store hits her i heimen vår.

Nå ser dere sikkert for dere at jeg vasser rundt i dilldall; at når du kommer inn døra hos meg så møter du en vegg av Disney-stæsj som truer med å velte over deg i det du smyger deg inn den bittelille sprekken du klarte å lage mellom karmen og døra. Jeg kan trøste dere med at it aint that bad. Jeg har faktisk klart å holde det for det meste innenfor den noenlunde samme kvadratmeteren; aka en hylle som nå etter et par år med samling begynner å bli rimelig fullstappa.

Hvis jeg plutselig skulle våkne en dag og finne ut at jeg arvet en uhorvelig stor mengde penger fra en fremmed onkel i Amerika, er drømmen å finne et sted med et ekstra “sove”rom som jeg og T kan omdøpe og innrede til Nerd-Cave.

Playstation + et monster av en Ultra HD TV + svarte lystette persienner + et lite kjøleskap full av øl, Mozel light og kinderegg + sakkosekk + en vegg av glasshyller fra gulv til tak.

Disney prinsesser øverst til høyre.

Poirot DVDer til venstre.

Mummitrollet i hele midthylla.

*Sukk*

A girl can dream…

Selv om jeg fortsatt ligger langt unna hva ordentlige samlere har av merchendise, så har jeg allikevel lyst til å vise dere noen godbiter fra den søte lille samlingen min!  

Mine topp 3 samlinger

Kopper

Jeg vet ikke helt hva det er med kopper, men jeg er besatt.

Jeg vet at jeg ikke akkurat er alene i verden om å samle på kopper - og i hvertfall ikke om å samle på Mummi-kopper.

Pokker heller, jeg er sikkert ikke alene i etasjen i blokka mi om å samle på Mummi-kopper engang!

Alle gjør det!

Og til vanlig hadde det vært mer en nok til å sette en brems på hele besettelsen min, men let’s be real; de er rett og slett bare alt for søte til å motstå. Dessuten har jeg båret Mummitrollet med meg i hjertet mitt nesten like lenge som jeg har levd. Mamma spilte til og med inn intro-sangen til meg på kassett da jeg fortsatt gikk i bleie, og kjørte den på repeat - åpenbart til jeg ble totalt hjernevaska og påført en livslang besettelse av alt som er Mummi.

For ikke å snakke om en merkelig (og ikke minst usunn og forskrudd) forelskelse i Snusmumrikken jeg ikke helt har klart å riste av meg enda...

Jeg fikk min første kopp av kollegaene mine da jeg fortsatt jobbet som eiendomsmegler, og etter det var det gjort. Point of no return. Det begynner faktisk å bli rundt 3 år siden nå - og siden da har jeg mer eller mindre kastet meg over hver bidige kopp jeg har kommet over.

Nå har jeg 25.

*Math*

Det er over 8 kopper i året det.

...

!!! Plis, send hjelp !!!


Hvis det mot formodning skulle finnes noen der ute som ikke samler på Mummi-kopper, så er det porselenskrus laget av Arabia i samarbeid med Moomin som kommer ut med jevne mellomrom med nye motiver basert på Tove Jansson sine tegninger, men i størst grad tegneserien laget av Hiroshi Saito.


Det kommer straks 4 nye kopper den 14 juni med motiver fra den nye animerte serien som kommer i år - GOTTA CATCH THEM ALL!

Men så er det dessverre ikke bare Mummi-kopper jeg samler på.

Nej.

Disney har nemlig også skjønt at det finnes folk der ute som ikke klarer å motstå en good-lookin’ kopp.
Så derfor samler jeg på Disney kopper også, da. Fordi jeg åpenbart ikke vet mitt eget beste.

Den samlingen er ikke i nærheten like stor som Mummi-samlingen min, men jeg elsker den ikke noe mindre av den grunn må vite. De er alle mine kopp-barn, og du elsker alle kopp-barna dine like mye. Liten kopp, stor kopp, spiller ingen trille.

Men det som gjør det lettere å forholde seg til Disney-kopper er at det er så sinnsvakt mange av dem, at det rett og slett ikke går an å kjøpe alle. Det går ikke. Punktum. Men det er liksom ikke poenget heller - du finner din kopp-nichè and you friggin stick to it. Alle vet at det er regel èn i Disney-kopp-gamet, ellers er løpet kjørt og du kan like så godt ringe Luksusfellen til å komme å klippe kredittkortene dine i to med en gang.  

Mitt valg av Disneykopper er allikevel litt mer sporadisk, men basert på en balansert kombinasjon av to veldig viktige faktorer nemlig “ÅH HERREGUD DEN VAR FIN” og for ikke å glemme “JAMMEN JEG HAR JO DEN ENE, SÅ DENNE MÅ JEG JO OGSÅ HA”.

Can’t argue with that logic.

Ører

Jeg vet om folk på Internett som har hundrevis av par med ører. Hundrevis!

Og da mener jeg muse-ører. I stoff.

Æsj.

Av muse-ører har jeg nå 5 par.

Ja, 5 som i fem, ikke 500…

Mickey/Minnie Ears er liksom ikke noe du tar på deg for å fiffe opp hverdagsgarderoben, så det er dessverre sjelden jeg føler meg berettiget i et ørekjøp ved mindre jeg faktisk skal til Disneyland. Eller du kan selvfølgelig det, bruke de med et par jeans og en blazer; whatever floats your boat,  men da kan det hende du får en del litt rare blikk når du spankulerer gatelangs.

Ideen er at du skal bruke dem når du er Disney bound, altså i en Disney Park gjerne med en matchende t-skjorte eller antrekk, lookin’ hella cute.

Alt som får meg til å føle meg som en 9 åring igjen is a winner in my book!

Tre av ørene jeg har er kjøpt i en Disneypark (Tokyo eller Paris), og to av dem er fra Etsy - altså håndlaget av en fantastisk dame som driver butikken Luby&Lola.

Plushies

Jeg er kanskje bittelittegranne for stor til å fremdeles sove med en bamse i senga mi (..?) - men det betyr ikke at jeg ikke kan fortsette å kjøpe dem av den grunn!

Okey, så sover jeg med dem innimellom, men ellers står de for det meste til pynt.

Som trofeer, for FY F***N for et slit det var å få tak i dem.  

Og da mener jeg at de enten var sabla vanskelig å få tak i, eller at jeg måtte drasse noen av dem helt bokstavelig talt med meg rundt kloden i en koffert som allerede før jeg i det hele tatt hadde kjøpt den forbaska bamsen var så full at jeg måtte legge hele min kroppsvekt oppå for å få den igjen.

Scrump var en sånn bamse, altså den grønne og rosa saken med knappeøyne fra Lilo og Stitch.
Den kjøpte jeg på studietur i Japan, i Tokyo Disney Resort, og for å gjøre en lang historie kort så endte hele turen (som skulle gå via Fiji og New Zealand før jeg reiste hjem) med at jeg måtte ditche hele kofferten min og bråkjøpe meg en ny så Scrump skulle få slippe at jeg trøkket trynet hennes flat med monsterrumpa mi hver gang jeg skulle dra igjen glidelåsen.  

Mickey Memories er en samling på 12 plushes som kom ut en gang i måneden i løpet av 2018 for å feire Mikkes 90 års dag, and oh boy were those suckers a pain in the A S S.

For det første har ikke Norge en egen Disney Store som da betyr at hvis du har lagt din elsk på noe som skal utgis til et bestemt tidspunkt på en bestemt dato så må du være forberedt på å holde av en time på morran til å sitte og trykke HARD REFRESH som en gærning på ShopDisney.co.uk.

Det var noen artige måneder.

På et tidspunkt tror jeg faktisk de ble utsolgt i løpet av 8 minutter.

Det tok meg 4 måneder å finne en strategi for hvordan jeg skulle klare å få tak i en, for hver gang jeg (by some miracle) klarte å få lagt den i handlekurven så ble den utsolgt før jeg i det hele tatt rakk å skrive inn de tre første sifrene av kortet mitt.   

Literally take my God damn money!

Etter noen måneder med raserianfall og høyt blodtrykk klarte jeg omsider å overtale (true) T til å hjelpe meg, og tror du ikke da vi BEGGE plutselig fikk det til og endte opp med to?

Jeg kan nesten ikke gjøre annet enn å skylde meg sjøl for å være et grådig lite hoarder-troll som ikke skjønner når man skal gi seg.

Mot slutten av året klarte vi på mirakuløst vis å karre til oss 3 av en samling på 12. Which is nice.

Hver bamse kom med en matchende kopp, og DE klarte jeg heldigvis å få tak i uten for mange knall og fall. Det er selvfølgelig litt irriterende at jeg kun har 2 fulle “sett”, men what the hey - beggars can’t be choosers.

En Disney-samlers liv er et hardt liv folkens.


Jeg vet jeg har brukt ordet “dilldall” sånn ca sytti ganger i løpet av innlegget, og det er ganske bevist for selv om jeg elsker(!!) samlingene mine, får jeg nesten kalle en spade for en spade; det e jo dilldall.
Men det er dilldall jeg blir varm og god inni meg av å se på, som betyr mye fordi det nettopp er av figurer jeg bryr meg om. Ikke minst har det aller meste en liten historie, enten en bursdagsgave, noe jeg har kjøpt på reise eller spinket og spart til.

Så; kan jeg leve uten alt stæsjet mitt, som tar opp plass i huset mitt og koster meg penger jeg kunne brukt på andre ting, som boligsparing, pensjon og fond?

Ja, uten tvil.

Men kommer jeg til å slutte å samle?

Nei <3


Hvis det er noen flere samlere der ute - har du noen kopper jeg mangler? Hvor mange Mickey Memories fikk du tak i?
Hvis du ikke samler, hva kunne du tenke deg å begynne å samle på?

Disney Shopping i København

Disney Shopping i København

Bryllupsguide for nerder

Bryllupsguide for nerder