DSC_0078-01.jpeg

Hei, velkommen!

Her inne er nerdefaktoren høy, selvironien på topp og garderoben full av Disney - hang around why don’t yah?

Disney Shopping i København

Disney Shopping i København

Jeg tror faktisk, til tross for hvor lite selvkontroll jeg har i de aller fleste sammenhenger, at Disney Store er den eneste butikken jeg risikerer å gå personlig konkurs ved å besøke.

Spesielt ille er det for meg, da jeg (som dere sikkert husker) er selvdiagnosert med Spontanshopping; en veldig alvorlig sykdom som blir fullstendig ukontrollerbar når det er en Disney Store i nærheten.

Det er liksom ikke noe vits å prøve å styre meg, for all selvkontroll liksom bare sklir ut av det ene øret når jeg ser den store røde D-en i det fjerne, og bena mine bærer meg hensiktsmessig mot inngangsdøra før jeg i det hele tatt har registrert hvor jeg er på vei.

Litt hjulbeint og med tunga flagrende, som om jeg et bittelite øyeblikk har glemt how to human.

Heldigvis koster det en arm og ett bein å handle på Shop Disney’s nettbutikk (på grunn av frakt og toll) så det er definitivt noe ekstra ekstra spesielt når jeg får mulighet til å handle i en ordentlig fysisk butikk, der de spiller Disney musikk på høytalerne dagen lang og de ansatte strør Mikke Mus formet konfetti i posen din. Og det fikk jeg utrolig nok oppleve denne uka!

Jeg tror faktisk jeg nesten kan telle på èn hånd de gangene jeg faktisk har handlet i en Disney Store butikk - fordi Disney, av en eller annen mystisk årsak, har bestemt at selv om de kanskje er verdens største konsern, så skal butikkene skal være like sjeldne som en føkkings Moltres.

**Pokèmon-referanse til alle dere Pokèmon Go-ere der ute**

I USA finnes de jo overalt, som Starbucks, men i Europa?

8 land.

Kun 8 land har en egen Disney Store.

På et helt KONTINENT.

Jeg mener; what the heck Disney.

 • Spania

 • Frankrike

 • Tyskland

 • Irland

 • England

 • Portugal

 • Italia

 • Danmark

Hittil har jeg vært i butikken i Paris, Roma, London og København - sistnevnte var jeg innom på fredag, for the very first time!

Definitivt tidenes mest fantastiske arbeidsdag - og jeg skjønner at det ikke er alle som kan ha tidenes beste sjef som er sånn ca like Disney-fanatisk som det jeg er.
Så, kondolerer. På det sterkeste.

På Bucketlista står selvfølgelig å besøke alle, i det minste 1 butikk i hvert land.
På sensommeren står Portugal for tur!

Det var selvfølgelig en ren tilfeldighet at vi valgte å legge sommerferien hit. Det var faktisk først etter at flybillettene var bestilt at jeg fant ut at det lå en Disney Store i Lisboa.

Såe. Ren tilfeldighet som sagt.

Disney Store - København

Danmark har jo den butikken som ligger nærmest sånn geografisk, så det blir ikke siste gangen jeg tar en tur over dammen og strør om meg med noen kroner. Vår Herre må vite hvor forbaska dyrt official Disney merch er, så selv om jeg ikke kom hjem med mer enn 4 ting til meg selv (og 3 gaver - cuz I is nice), forsvant det litt penger ut av kontoen min regardless.

Good thing I just got paid!

Mainstream butikker som H&M og Zara har også tatt til trenden med å lage Disney-klær for voksne, som er en del rimeligere også might I add, så det ble en liten tur innom Zara også. Men selvfølgelig skal jeg lage en egen liten Shopping Guide når det kommer til å finne Disney i kjedebutikkene, so stay tuned kids!


Følg også med i ønskelista til høyre for innlegget; der ligger det noen godbiter for de som også setter pris på some good lookin’ nerd merch!


Selv om jeg har prøvd å forklare hva slags samling det er jeg har gående, så skjønner jeg at du kanskje fortsatt er litt småforvirra - det er jeg og nemlig - for jaggu er det vanskelig å holde seg i skinnet og kun kjøpe det du i hodet ditt har definert som ens hoved-samling når det er så innmari mye lekkert som jeg klør i fingrene etter å få med meg hjem.

Hvis jeg skal hyperanalysere eget kjøpemønster, som jeg hadde det ganske gøy med da vi toget tilbake til flyplassen med sekken full av greier, kjenner at jeg har en spesiell dragning mot 3 ting når jeg skal handle merch; kopper, klær og bamser.

Og det var ikke akkurat noe stort avvik fra det mønsteret denne gangen heller.

Gah, hater å være forutsigbar.

Mr. Incredible Mug

Mickey Rainbow Plush

Max Goof T-Shirt

Nano Gauntlet Mug

Dumbo Mug - UTSOLGT ONLINE

Baloo t-shirt ZARA

Disney Store Ønskeliste - Juni Edition

Fordi jeg stadig er inne å browser Disney’s nettbutikk etter stæsj jeg ikke kan leve uten, har jeg lyst til å lage en månedlig ønskeliste - for å få et lite utløp for handletrangen. For selv om jeg ikke handler nytt merch hver måned, så er det second nature å bruke kvelden på å scrolle meg igjennom et hav av ting jeg ikke har råd til.

Og sånn holder jeg på frem til jeg blir rød i øya og syns verden er urettferdig.

Noe jeg er ganske sikker på at er min yndlingshobby. Ever.

Hvis du aldri har handlet på Shop Disney før, så skal jeg gi deg noen smarte tips i samme slengen, ikke bare fordi jeg er grei, men fordi jeg har en absurd drøm om å skape et community av samlere som jeg kan dele mine innerste nerde-fantasier med, kjøpe #squadgoals t-skjorter til og Disney-bounde sammen med.

Enhver jentes drøm, essentially.

 1. Det finnes 2 forskjellige Shop Disney’er - den ene er .com og den andre, den som du skal bruke, er .co.uk. Bestiller du fra .com kommer den fra USA, og det tar snørrogførti år før du får pakka di i posten. Fort gjort å gjøre feil der.
  Selv om det står pund på den ene og dollar på den andre… Fort gjort som sagt..!

 2. Når du skal handle fra utenlandske sider, som jo Shop Disney er, så må du passe på å ikke bestille for mer enn en samlet sum på maks 350 NOK. Da blir det toll smelt oppå, og det suger. Hardt. Du betaler ikke bare toll av det beløpet som er over 350 NOK, men HELE sabla summen. For det er jo rettferdig..?!

 3. Du trenger ikke å legge til fraktkostnaden når du skal regne ut om du klarer å snike deg unna tollgebyret. Frakt koster 15 pund, og kommer heldigvis utenom - og det er kun beløpet du har betalt for varene som står på utsiden av esken.

 4. Lag en PayPal konto hvis du ikke allerede har det - det er superlettvindt og du slipper å legge inn noen kortdetaljer når du skal handle - easy ey?

 5. Det tar ca 2 uker å få pakken/hentelapp i posten, så her handler det om å smøre seg med en hel tube med tålmodighet for tro meg, jeg VET hvor kjedelig det er å vente på noe du har bestilt. Det finnes ikke noe mer skuffende i hele verden som å løpe hjem til postkassa 14 dager i strekk og finne en tom postkasse. Eller verre; regninger.
  Og når den satans pakka endelig dukker opp, så er du mest forbanna på at den ikke dukka opp før, enn du er glad for å se den.
  Eller er det bare meg..?


Jeg har så utrolig lyst til å høre hva slags forhold du har til Disney Store, eller Disney merchandise generelt! Elsk/hat?

Hvilke butikker har du vært i, og har du handlet fra nettsiden før?

Hvilken kolleksjon har de nå som du rett og slett bare MÅ ha?

Herregud, fortell meg ALT!Bryllupsreisen til Disneyland

Bryllupsreisen til Disneyland

En voksende Disney-samling

En voksende Disney-samling