DSC_0078-01.jpeg

Hei, velkommen!

Her inne er nerdefaktoren høy, selvironien på topp og garderoben full av Disney - hang around why don’t yah?

On Wednesdays we wear Merch

On Wednesdays we wear Merch

Jeg har begynt å gjøre en liten “greie” ut av å sørge for at jeg alltid har noe Disney-relatert på min person, i et eller annet format, hver gang jeg går ut døra.

Jeg er forresten en av de grusomme menneskene alle tydeligvis hater som ikke liker å gå ut døra uten å ha klaska et lite lag med foundation i trynet, røska børsten gjennom håret og saumfart gjennom garderoben min en gang eller to for å sørge for at jeg ikke skremmer vettet av de stakkars intetanende menneskene på gata. Det er nemlig veldig overfladisk. Og det liker vist ikke folk.

Men det at jeg som regel alltid har noe Disney på meg var i begynnelsen helt tilfeldig, en konsekvens av at skapet mitt de siste par årene har opplevd en gradvis infiltrering av merch-klær. Og nå har det blitt en “greie”.  

Og jeg digger det.

Merch har på en eller annen mystisk måte klart å smyge seg inn i moteverden, og blitt omdøpt til noe som ikke nødvendigvis trenger å reflektere den sære, litt sosialt ubekvemme nerden du er på innsiden. Du trenger ikke lenger kjøpe herreskjorter som er fem størrelser for stor for å finne en anstendig spill-t-skjorte, eller svi av en tusing på en helt enkel Mummi-t-skjorte fordi du måtte bestille den fra utlandet og det som skulle ha vært en hvit t-skjorte med trykk på til 400 kroner endte opp med å koste over 700 kroner.

Those days are over, folks.

Nå kan du se effortlessly chic og fasjonabel ut i merch som du finner i butikkene. På gata. I Norge. Som faktisk ser kult ut.  

Svart fra topp til tå

Jeg tror alle har hatt noen år de ser tilbake på og seriøst lurer på om speilet var en oppfinnelse som ble oppfunnet nå, helt nylig. Kanskje i løpet av de siste 3 månedene. For altså, hallo. Hvorfor var det ingen som sa at jeg så ut som en merkelig liten emo-potet?

En sånn potet som har ligget litt for lenge i sola, som har blitt skrukkete og mjuk, og begynt å vokse rare ting på.

Jeg skal male et deskriptivt bilde av hvordan jeg så ut på en daglig basis for rundt ti år siden.

Svart My Chemical Romance t-skjorte, stripete sort/hvit genser, hvitt naglebelte, svarte Converse (sånne med svart såle OG lisser) og tre armbåndsur. På. Samme. Arm.

Jeg mener, jeg kan jo umulig ha vært helt tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Og hvem kan egentlig klandre meg, det var jo ingen som sa noe og speil ble jo som vi alle vet ikke oppfunnet før nå, helt nylig.

Eller, det var kanskje noen som sa noe.

Bestemor. Pappa. Broren min. Tanter. Lærere. Postmannen.

Det er ikke så lett å være en merkelig liten emo-potet på 14 år, som bare prøver å være å være the bees knees på en skole i Indre Østfold der resten av jentene gikk med Uggs, rosa glitter-lipgloss og low rise jeans.  

Kjerringa mot strømmen, der har du meg.

Heldigvis har stilen min forandret seg litt siden da - nå ser jeg for det meste ut som en ganske vanlig potet.

En potet med skuffen full av Disney t-skjorter og Harry Potter sokker.

Misforstå meg rett, jeg elsker klær - selv klær som går under betegnelsen “helt vanlige”, klær uten noe snev av nerd over seg i det hele tatt. Gumpe-klær.

Jeg tror kjærligheten til klær må ha vært noe som begynte i mine emo-dager, sammen med en slags trang til å uttrykke meg gjennom det jeg har på meg. Sånn tror jeg egentlig de fleste er - for hva du har på deg, sier jo en del om hvem du er, hva du er interessert i og opptatt av, hvem du identifiserer deg med. Hadde alle valgt den samme svarte buksa og de samme brune sokkene når de sto opp om morgenen tror jeg verden hadde blitt et rimelig kjedelig sted.

Subtle merch

Personlig er jeg mest fan av den subtile “åheisann”-stilen når det kommer til merch.

Som i “åheisann, jeg så ikke at det var en Game of Thrones t-skjorte en gang, jeg!”

Jeg skjønner at jeg er en levende selvmotsigelse, for det er klart jeg også elsker et realt “in your face” antrekk, men stort sett så slår jeg meg til ro med et litt mer subtil stil, sånn på en daglig basis.

Når det kommer til klær, er mitt prinsipp å ikke gå helt over-board, i motsetning til de fleste andre Disney-bloggerne jeg følger, som bokstavelig talt går i Disney fra topp til tå.

Sko, sokker, bukse, genser, hatt, veske. Personlig syns jeg det fort kan bli litt kostyme-aktig og prøver (hardt) å la være, selv om jeg åpenbart foretrekker å se litt ut som om jeg har stjålet og trøkket meg inn i klærne til en 9 år gammel jente.

Èt merch-item per antrekk. Maks to.

Merch on the high street

Som sagt har det skjedd en slags revolusjon på handlegata - moderne klær i nerdeformat som voksne helt fint kan bruke uten å bli sett rart på. Det er selvfølgelig en del barn som glaner litt, røsker litt i skjørtet til mora si og peker, men de er sikkert bare misunnelige.

Det hadde jeg og vært.

Den eneste nedturen oppi dette her, er jo selvfølgelig at jeg - som jobber hardt med å begrense forbruket mitt (money don’t grow on trees y’know) - stadig går på en smell.

Dette her er meg, på en helt uskyldig tur innom H&M for å kjøpe sokker; tidenes kjedeligste ting å bruke penger på tett etterfulgt av sengetøy og håndklær.

“La la la, jeg skal bare ha en pakke med sokker, da det begynner å nærme seg 3 år siden sist jeg kjøpte meg et par.”

“La la la, se der ja - sokker, eureka!”

“Da skal jeg bare gå til kassa og… ÆH WHAT, har H&M kommet med en egen Stranger Things kolleksjon?!?!”

...

Goodbye money, goodbye dreams, goodbye future, goodbye pension.

Goodbye sokker som jeg egentlig skulle kjøpe, men ikke gjorde fordi jeg plutselig ikke hadde råd lenger.

Neida - faktisk har jeg klart å holde meg unna akkurat den kolleksjonen der, selv om mannen min gikk fem på. Han ekke noe bedre han, må dere tro.

Derfor tenkte jeg at jeg skulle fortelle om 3 av de butikkene jeg handler i mest, som ikke er Shop Moomin, Shop Disney eller Etsy - men butikkene i handlegata!

H&M

H&M har definitivt stepped up their game når det kommer til moteriktig merch og jeg finner stadig noe nytt!

Og ikke for så skryyyyyte altså, men det er ganske lite jeg ikke får med meg når det kommer til nyheter i butikkene.

Jeg er som en hai. Alltid på jakt etter perfekt merch.

Som haier også åpenbart er veldig opptatt av…

Derfor vet jeg at H&M akkurat nå har en Stranger Things kolleksjon ute, i tillegg til at de gjør litt stas på Donald som fyller 85 år i år. Ellers har generelt H&M mye Disney, spesielt mye til barn, men også til voksne damer og herrer! HUZZAH!

Apropos herre; et tips er å ta en titt i herreavdelingen også - personlig finner jeg flere ting jeg sikler over der enn i dameavdelingen, som sikkert har noe med at jeg tiltrekkes den firkanta, boksete hip-hop gutte-stilen. Jeg har sikkert bare blitt så vandt til det etter å ha måttet stjele Torkel sine klær i nesten 10 år før dameavdelingen fikk ut fingeren. Jeg har null problemer med å passe inn i en Small eller Medium for herre, og nylig har H&M solgt en Nickelodeon/Disney/Simpsons kolleksjon jeg har måtte holde meg selv i nakkeskinnet for ikke å kjøpe alt av.

Zara

Jeg tror faktisk jeg nesten datt ut av stolen min da jeg en kveld, helt intetanende og selvfølgelig helt uskyldig satt og glante meg igjennom nyhetene på Zara og fant plagg etter plagg med Disney-trykk. Zara har liksom alltid vært den fancy, litt snobbete butikken jeg alltid finner noe utrolig fint i, men som jeg ikke om en milliard år hadde turt å vise meg selv i offentlighet med. Som en neon fuksia matchende dressjakke- og bukse (som er på salg nå, i tilfelle det er noen som er litt tøffere i trynet enn meg).  

Not anymore!

Faktisk så syns jeg at jeg fortjener en slags medalje for enestående viljestyrke, for jeg har klart meg med å kjøpe 2 av sikkert 20 t-skjorter - og nå er de på salg folkens! Chop chop!  Jeg skal innrømme at jeg har vært bittelittegrann skuffa over kvaliteten på noen av dem, som er litt av grunnen til at jeg har klart å holde meg unna de fleste. Men begge jeg har kjøpt (den ene dukker nok opp i postkassa mi any day now!) er jeg superfornøyd med.

Les alltid produktinformasjonen før dere kjøper noe kids. Så slipper dere overraskelser.

Zalando

For deg som kanskje aldri har handlet på Zalando før så vil jeg bare si at det en forbaska åpenbaring! Det eneste som er negativt med Zalando, er at det er sååååååååå mye forskjellig, at 90 % mest sannsynlig kommer til å være ting som absolutt ikke er din stil. Men det som gjør Zalando så fantastisk er at de tar inn SÅ utrolig mange merker, billigmerker og luksus, at det er umulig å ikke finne noe.

Du må rett og slett bare bite deg merke i de merkene som lager ting du liker, og søke etter disse, eller rett og slett bare søke etter det du er på utkikk etter - da slipper du å bruke 5 timer på å skrolle deg igjennom 243 sider med svarte bukser. Søk etter Disney, and the shopping gods will deliver!

Gjennom livet har jeg sikkert bruk 1 år sammenlagt på å skrolle sidene til Zalando.

Men jeg har ikke noe liv, og har tid å slå i hjel.  


Som en småby-jente nå beboende i Oslo er det noe angstfremkallende ved å reise inn i sentrum for å handle. Jeg sier det hver sommer, men det er som om halvparten av byen går i hi når vinteren kommer, også popper de opp som hestehov når sola endelig stikker nesa si  frem en gang i slutten av april. Og invaderer handlegatene og kjøpesentrene. Gjerne med 4 unger på slep, tre av dem griner selvfølgelig og den andre går rundt og lager kvalm for å få oppmerksomhet.

Når du er barnløs og kanskje ikke akkurat dødsbegeista for barn til å begynne med, så kan jeg love deg at barnegråt er det mest stressende som finnes på planeten. Begynner et barn å gråte i nærheten av meg, så kan du banne på at jeg kommer til å løpe så fort de korte små bena mine kan bære meg til den andre enden av senteret. Helst inn i et prøverom, der jeg kan lukke igjen gardina, sette meg ned og telle til ti. Eller titusen.

Og av den grunn foretrekker jeg å shoppe fra sofakroken. Der er det ingen unger som griner, ingen damer som sniker foran meg i køen, ingen klamme møkkete prøverom, no nothin’.

Heaaaaaaven is a place on the Internet!

Am I right ladies??

Hvordan komme over en fan-skuffelse

Hvordan komme over en fan-skuffelse

Bryllupsreisen til Disneyland

Bryllupsreisen til Disneyland