DSC_0078-01.jpeg

Hei, velkommen!

Her inne er nerdefaktoren høy, selvironien på topp og garderoben full av Disney - hang around why don’t yah?

Portugal: Holiday Haul

Portugal: Holiday Haul

Som nevnt kan jeg egentlig ikke kalle noe en ferie dersom jeg ikke kommer hjem med kofferten full av greier jeg verken trenger, har plass til eller i og forseg har råd til - men som psyken min allikevel ikke takler at jeg reiser fra uten å kjøpe.

På studietur måtte jeg rett og slett bytte inn min trofaste lille koffert hos en bruktforhandler mot en større, om dog noe mer slaskete og loslitt modell som kunne huse alle greiene jeg hadde kjøpt. Det være seg klær, det være seg bamser, det være seg smånips jeg kan pynte opp kåken med så den stadig minner mer og mer om dukkehuset til en 5 år gammel jente. 

Noen vil kanskje påstå jeg har en form for tvangslidelse. 

Noen vil kanskje påstå at jeg sløser bort pengene mine på tull og ball. 

Personlig mener jeg bare det er snakk om en svært mild form for kjøpemani. 

Økonomien min tillater nemlig bare en veldig veldig mild form for mani. Dessuten ble jeg heldigvis født med en knøttliten teskje sunn fornuft (takk mamma) - sånn at jeg delvis klarer å holde den aller verste manien i sjakk, selv når jeg er på ferie. 

Leiligheten vår har jo bare plass til mange porselenskrus, det skjønner jeg òg.

Og at det er tull og ball er det ingen som helst tvil om. Men det er tull og ball som gjør meg glad - og derfor er det på en måte greit. 

Også skal det jo liksom værra lov å unne seg noen greier når man først er på ferie!

Så i stedet for å kjøpe fem Strawberry Daiquiris fra standsenga, unner jeg meg heller en smekker rumpetaske med lynformet glidelås i gull. 

I stedet for å ta taxi fra flyplassen, så splurger jeg på en hårreisende stilig jakke-skjorte i semsket skinn med cowboy frynser.

I stedet for å bestille dessert når vi er ute å spiser, så kjøper jeg kanskje en Thanos hanskeformet kopp med plaststeiner som skal forestille Infinity Stones. 

Men jeg har faktisk lyst til å skryte litt av meg selv for at jeg klarte å holde meg i skinnet, selv i møte med Shop Disney. Og som dette innlegget straks vil avsløre så klarte jeg faktisk å forlate butikken med bare to ting i hende. 

Let me repeat: 2 (to) ting..! 

Delvis på grunn av den skjeen med fornuft jeg akkurat nevnte for dere, og delvis fordi butikken var ganske elendig. Jeg har faktisk vært i en del Disney Stores opp igjennom *knips knips knips*, så jeg har tross alt litt sammenligningsgrunnlag.  

Jeg fant jo nesten bare ting til barn..! 

Det er jo sikkert veldig hyggelig for dem, men hva med MEG??

Men selv om jeg klarte å styre meg i Disney Store, må dere ikke tro jeg var like flink i alle de andre butikkene vi var innom! Faktisk så finner du de beste Disney-klærne i helt vanlige butikker - og ikke nødvendigvis i Disney Store! Så er du som meg, og er konstant på utkikk etter Disney klær når du er ute å shopper; have no fear! Det er plenty av andre highstreet butikker som selger fantastisk Disney merch - og billigere er det au!

Hear’ye hear’ye - New In My Wardrobe!

Jeg vil ydmykt påstå, med ulike grader av suksess, at jeg har gjort det til mitt personlige livsmål å gjøre merchandise litt mer stilig. Som jo egentlig er selve livsessensen til Uttafor Boksen - nemlig å bevise at det å gå med en Disney t-skjorte ikke nødvendigvis trenger å bety at du har knabba t-skjora til datteren din eller at du ligger i Minnie-pysjen på sofaen og spiser ostepop. 

Disney fashion er så mye mer enn det!! 

Grunnsteinen min udødelige kjærlighet for popkulturelt merch bygger på er jo tross alt en ørliten interesse for klær generelt. Derfor tiltrekkes jeg definitivt mest det jeg faktisk kan bruke - klær, vesker, sko, smykker - og fortsatt se sånn halvveis oppegående ut i. Og som en voksen som faktisk handler klærne sine i dame-avdelingen. 


Har du ikke fått med deg de tidligere innleggene fra reisen vår til Portugal kan du lese de her og her


Ride ´till I can´t nomo 

Jeg gispet faktisk høyt da jeg fant denne toppen i en Bershka butikk i Faro, for ikke bare er den ettersittende, kortermet og med halvhøy hals (all things I love) - men den er også svart! Som jo har vært min yndlingsfarge siden mine My Chemical Romance dager. What luck! 

Toppen i seg selv er definitivt ikke så verst i seg selv, men salgsmomentet her er åpenbart den påsydde Simba-patchen; som bare er helt fantastisk søt og smelter hjertet mitt litt hver gang jeg ser den. Hakuna Matata, ass. 

Jeg kaller forresten denne jakka - denne magiske, fantastisk vakre kreasjonen av en jakke - min Billy Ray Cyrus jakke. For hver gang jeg tar den på og ser meg selv i speilet simpelthen bare MÅ jeg synge et vers fra Old Town Road med Lil Nas X og Billy Ray. For det ser jaggu litt ut som om jeg er i ferd med å ri hesten min hele veien til hotellrommet - og inn i solnedgangen i denne “ensemblen” her. 

Det er klart folk stirrer når jeg spankulerer rundt i sennepsfarget cowboy jakke og hodetørkle - de lurer vel på om jeg akkurat har snublet ut en Dolly Parton konsert. 

Men hva er vel egentlig vitsen i å tre på seg noe sånt hvis ingen har tenkt til å stirre på deg? Det er jo halve moroa!  

Dere vet, #beyourself og alle de greiene der.    

You´re a bum-bag Arry

Jeg er nok for ung til å huske rumpetaskas Glory Days (det glade 80-tall) - men ifølge, vel ALLE som er noe i moteverdenen, så var det visst ingen som noensinne hadde trodde at denne lille veskelignende greia skulle gjøre et comeback. Av en eller annen grunn ser jeg for meg mamma i rosa og hvit grilldress, med en slaskete rumpetaske på magen rundt herrens år 1992/93 - en look jeg gladelig hadde kopiert dersom grilldressen noensinne dukker opp på catwalken igjen. 

Personlig elsker jeg rumpetaska - også kjent som bum bag eller fanny pack; alt ettersom hvor i verden du befinner deg. Og spesielt elsker jeg denne jeg fant på Primark, som kanskje er noe av det vakreste jeg har sett siden Billy Hargrove i sesong 3 av Stranger Things. 

Jeg kommer imidlertid aldri til å bruke den som en faktisk rumpetaske, altså festet rundt hoftene som Dwayne Johnson på begynnelsen av 1990-tallet. Jeg trenger ikke akkurat å legge til noe mer akkurat rundt der for å si det sånn. Men jeg kan jo like så godt utnytte det faktum at jeg til gjengjeld ikke er spesielt barmfager og heller svinge den rundt skulderen, ALLAH Kendall Jenner - bare en fantasillion ganger mindre kul. 

Selvinnsikt har jeg nok av, ikke vær redd for det..!

Primark - en britisk kleskjede kjent for sine lave priser og Disney collaboration - er kanskje den butikken med unntak av Disney Store jeg trygler universet om å gi meg mer hyppig tilgang til i form av en butikk i Oslo. Vi snakker Disney klær, sko, smykker, interiør, vi snakker en egen Harry Potter avdeling, vi snakker Gaming merch - altså merch-galore rett og slett! 

Det virker dessverre ikke som det er noen umiddelbare planer om det, så jeg får nesten bare ta til takke med et (eller to eller tre) besøk i ny og ne når jeg er ute å reiser…

Oh Mickey you so fine

Som nevnt, kan det være innmari vanskelig å finne noe annet enn boksete t-skjorter når du først snubler over et Disney plagg i butikkene - men er det noe som nesten aldri slår feil, så er det Disney Accessories! På den måten kan du sprøyte inn ei litta dose med Disney, selv når du har på deg kjedelige Gumpe-klær.

Dersom du (enda) ikke har vært inne i en Primark butikk så skal jeg prøve å forklare opplevelsen for deg; du står inne i et lokale som er så enormt at du fra inngangsdøra ikke engang klarer å skimte veggen i den andre enden. Det er rader på rader med alt fra klær, til sengetøy, til pyntegjenstander, til smykker, til baderomsartikler til sminke, pluss herreklær og en egen avdeling for barn. Det er rundt en milliard mennesker med gigantiske handlekurver, unger som løper rundt beina på deg og en kasse med en kø så lang som et vondt år. 

That’s Primark for ya. 

Men så er kaoset heldigvis verdt det da det etter et kvarter med vill romstering og mye banning åpner seg en egen Disney-avdeling i det fjerne; som en oase i ørkenen. Og ikke bare er det Disney, men det er billig Disney! Sekker, pysjamas, sminke, hårbånd, sokker, truser, t-skjorter, badetøy - alt du kan forestille deg, og mer!

Men ettersom vi hadde litt begrenset med tid (hadde en middagsreservasjon vi måtte rekke), så ble det til at vi spratt rundt i butikken som ping-pong baller på desperat jakt etter merch. Men da denne sekken omsider åpenbarte seg for meg var det som om hele verden stoppet opp rundt meg, og jeg viste at jeg bare MÅTTE ha den. MÅTTE.

Mickey Around the World 

Ehe - jeg vet jeg akkurat har brukt et halvt innlegg på å “hate” på boksete t-skjorter, men hvis det er en ting dere bør lære dere med en gang, så er det å ikke ta noe av det jeg sier for alvorlig. Det er klart at hvis jeg ser en søt boksete t-skjorte med Disneytrykk, så er det ingen tvil om at jeg kommer til å kjøpe den. 

Mama didn’t raise no fool! 

Zara har ufattelig mye fine greier for tiden (bare ta en titt i Wishlisten min til høyre for innlegget hvis du ikke tror meg!) og denne t-skjorta er definitivt en superhitt hos flere av de store Disney-grammerne. Og da måtte jo selvfølgelig jeg også kjøpe en… #Influenced. 


Hva er du mest glad i å shoppe på tur? Er det noen butikker du alltid innom når du er i utlandet?

Neste uke blir det nok et “haul” - for dere tror vel ikke at jeg reiste hjem uten så mye som èn liten kopp til samlinga? Selvfølgelig ikke! Holiday Haul: Nips-Edition!


Mer moro på Uttafor Boksen!

Mer moro på Uttafor Boksen!

Portugal: Dagstur til Sintra

Portugal: Dagstur til Sintra