DSC_0078-01.jpeg

Hei, velkommen!

Her inne er nerdefaktoren høy, selvironien på topp og garderoben full av Disney - hang around why don’t yah?

Topp 3 Destinasjoner for Reiseglade Nerder

Topp 3 Destinasjoner for Reiseglade Nerder

Nå har jeg offisielt tatt ferie. 

HURRAH! 

To fantastiske uker med det et barnløst par liker aller best; nemlig å reise og å sove

Som jeg allerede har nevnt, så er min eneste hobby som faktisk innebærer å bevege meg ut av leiligheten vår; å reise. Jeg tror faktisk jeg må ha en dråpe med Sigøynerblod i en eller annen åre, for hvis jeg ikke har noen reiser planlagt så blir jeg nesten ikke til å ha i hus. 

Livet blir på en måte litt meningsløst uten minst èn reise å se frem til i løpet av året. Minst! 

I fjor var et fantastisk reiseår for min del, så jeg har i år gått igjennom noen reise-withdrawls da jeg har vært langt ifra like “heldig” i år. Men jeg har akkurat klart å komme meg igjennom både vinteren og sommeren vel vitende om at Portugal har stått for tur!

Nå er ingen stor betydningsfull årsak til at vi valgte akkurat Portugal, annet enn trangen til å komme oss litt bort - helst til et sted der sommeren varer litt lengre og vi kan baske oss i solskinn før vi igjen blir begravd i en haug av snø. Kald, hvit, hjerteløs snø.  

Også er det liksom ikke alltid at Disneyland ligger innenfor budsjettet heller - men jeg har jo hørt at det skal finnes mange andre fine steder som ikke har et Disneyland/World i seg, så vi kan jo like så godt benytte sjansen nå og se om det ligger noe sannhet i en så absurd påstand.

Jeg har mine tvil, men littegranne sol og bading er ikke så halv-gæli det heller.

Så på mandag (i dag) hopper vi på første fly til Lisboa! 

Når du leser dette, så er rumpene våre godt plantet i en hotellseng eller enda bedre; i en portugisisk barstol med fanget fult av Pastel de Natas. The magic of post-scheduling, y’all!

Der blir vi frem til torsdag, også skal vi faktisk leie bil og kjøre (!) ned til Algarvekysten. 

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg kobler Algarvekysten til par som er litt eldre enn oss; fortrinnsvis 50-noe ektepar viss barn endelig har flyttet ut av huset og som elsker å tilbringe 6 late timer på en strand i solsteika. Jeg er kanskje fordomsfull, men det har seg nå en gang sånn at jeg har et par tanter og en far som kan bygge opp under en sånn påstand. Så jeg er nok ikke helt på vidda.  

Men jeg har imidlertid ingen planer om å bli så mye som èn sjattering brunere - eller, mindre hvit er kanskje litt mer treffende - da jeg har en klar melkehvit, ligget-begravet-i-3-måneder estetikk ingen Syden-sol skal få lov til å ødelegge. 

Sunblock og bøttehatt for alle penga!


Det betyr dessverre at det ikke blir noe mer blogging før den siste helgen av ferien - neste innlegg kommer 15 September!
Men slapp av, det er ingen som skal få lov til å rekke å glemme meg!
Følg gjerne litt med på Instagram og Follow dersom du ikke allerede har gjort det! 


Nå vet jeg at dette strengt tatt ikke er en reiseblogg - men det er da ingen som har sagt at jeg ikke får lov å kombinere to hobbyer i ett innlegg!

Dessuten er det jeg som er sjefen - jeg bestemmer hvor mange hobbyer jeg kan kombinere i ett innlegg!

Pop-kultur og reiseliv hører jo sammen - som jordbær og fløte, cookie dough og sjokoladeis, lasagne og hvitløksbaguetter - jeg mener bare se på Ringenes Herre og New Zealand for eksempel (som jeg har skrevet et innlegg om her)! Eller Japan og Anime, for den saks skyld! 

Personlig har jeg en Bucketlist langt som et vondt år utelukkende med Movie Locations. 
Men det overrasker vel ingen.

Det er en hel drøss av filmer og serier som er filmet på utrolig magiske steder, med så fantastiske backdrops at de havner RETT inn på min liste over Topp 3 Destinasjoner for Reiseglade Nerder.

Av naturlige årsaker, så har jeg valgt å utelukke Ringenes Herre fra akkurat denne listen da jeg allerede har skrevet et innlegg om New Zealand som du kan lese her

Let’s get cracking!


1. Skottland - Harry Potter

Som stolt Håsblåsing drømmer jeg jo selvfølgelig besøke stedet som skulle vært begynnelsen på mitt liv som heks - nemlig Hogwarts!

Skottland er en gullgruve når det kommer til Harry Potter Movie Locations, og selv om du må til Universal Studios for faktisk å se Hogwarts, så er Skottland en enormt stor del av Harry Potter universet. Faktisk er alle 8 filmene delvis spilt inn i her, og selv om skotsk natur generelt utgjør hele Hogwarts-scenen, så er det noen steder som skiller seg litt ekstra ut!

The Jacobite:
The Jacobite Steam Train som suser gjennom de skotske åssidene er kanskje det mest ikoniske bildet min over-nostalgiske hjerne klarer å forestille seg når jeg tenker på Harry Potter. Og tror du for fanken ikke at The Hogwarts Express er et vaskeekte tog som det faktisk går ann å kjøre på ordentlig?!

Før den dagen kommer; dagen vi endelig får ut fingeren og tar oss opp til Fort William, skal jeg ha gått til innkjøp av en skolekappe, tryllestav og skinnkoffert til det som utvilsomt vil bli den mest tårevåte opplevelsen i mitt liv!

Loch Eilt:
Loch Eilt ligger mellom Glenfinnan og Lochailort, og ble brukt blant annet til å filme Harry Potter and the Half Blood Prince da dette er stedet Dumbledore blir begravet. Island Eilean na Moine er i hovedsak den som ble brukt som gravplass og må jo være et av de vakreste stedene i verden å bare kaste på seg kappa, ta alle 7 bøkene under armen, finne et passende tre og bare sette seg ned og fordype deg i Harry Potter.
See you there!

Edinburgh:
Selv om Edinburgh strengt tatt ikke ble brukt som filming location så er det så og si i denne byen eventyret begynte! Det var nemlig her J.K Rowling bodde og skrev de første Harry Potter bøkene - så naturlig nok er byen proppfull av steder Rowling fant inspirasjon! Og fordi det er massevis av smarte folk der ute som har skjønt at det er penger å tjene på gale fans, så kan du ta guidede Walking Tours gjennom byen for å se alle disse stedene.

Guilty as charged. 

2. Nord-Irland - Game of Thrones

Jeg tror det er noe sånt som rundt 28 GOT filming locations rundt omkring i Nord-Irland, og selv om det er plenty av spennende scener fra både Island og Kroatia også, så står Irlenderne mitt hjerte nærmest (ratet #3 på min personlige liste over verdens mest sexy aksenter - kun slått av Skotsk og Newzealandsk).

Og som en selvproklamert vampyr har jeg dessuten en værpreferanse som best matcher det overskya, smårufsete været jeg forestiller meg at Irland har mye av. Ethvert land som tillater meg å kle meg som den rebelske Grunge-tenåringen fra 90-tallet jeg er innerst inne; i oversized olajakke, mørkelilla leppestift og Doc Martens, er for meg verdt et besøk. 

Alt fra Winterfell i den aller første pilot episoden, når Robert Baratheon kommer for å tvinge med seg Ned til King's Landing for å bli Hand of the King - som ikke ender spesielt bra for de som har dårlig hukommelse - til The Dothraki Sea og Riverrun er blitt filmet her!

Guinness, Game of Thrones og Grunge-estetikk?
Neste fly går når, sa du?? 

3. Salzburg - The Sound of Music

Jeg tror kanskje jeg har rett når jeg sier at de aller aller fleste har et forhold til The Sound of Music. Det være seg en boblende, nesten bunnløs kjærlighet for alt fra musikken, til kostymene til 1965-Christopher Plummer (haba haba), til en brennende forakt som faktisk gjør deg fysisk kvalm bare av å høre melodien til The Hills Are Alive.

Dere kan jo gjette hvilken ende av den skalaen jeg befinner meg.

Boblende, bunnløs kjærlighet, sier du?

Du kjenner meg så alt for godt.

For den som ikke har skjønt det alt, så er jeg en real sucker for alt som ender godt. ALT.
Kombinert med min intense dragning mot filmer som inkluderer en mørk, mystisk og sabla kjekk mann som faller for en happy-go-lucky kvinne som med sin vinnende personlighet klarer å kapre hans iskalde hjerte, blir The Sound of Music en vinner i min bok!

Så slutter filmen med at Østerrike blir okkupert av Nazistene og at familien må flykte til Sveits til fots - men en lykkelig slutt på romantikkfronten ihvertfall. Og det er jo åpenbart den som teller.

Skjønnheten & Udyret, Bridget Jones, Pride & Prejudice - jeg mener, er det egentlig så rart at jeg har blitt som jeg har blitt??

Men hva er vel egentlig et liv uten uoppnåelige mannsidealer? Jeg bare spør.

The Sound of Music ble filmet i stor grad i Salzburg i Østerrike, og selv om det er over 50 år siden står fortsatt en del av filmens største backdrops. Som Mirabell Gardens der Do-Re-Mi sangen ble filmet! Nonnberg Abbey ligger også i Salzburg, som er klosteret den virkelige Maria bodde i tilbake i 1926 før hun giftet seg med Captain Von Trapp, på ordentlig! 

Hvilke Movie Locations drømmer du om å oppleve?


Vi gleder oss ufattelig mye til en uke i Portugal! Ikke bare er det en slags premie etter en lang og varm kontor-sommer, men jaggu blir det feiring av vår 1 års bryllupsdag! Vi giftet oss 31 August 2018 så på lørdag kunne vi offisielt si at vi har vært mann og kone nå i ett helt år - which is no mean feat skal jeg si dere! Foreløpig kan vi bare skryte på oss et papirekteskap - men skal vi legge til de årene vi har vært sammen, så kan vi skryte på oss litt tinn au, og vel så det!

Jeg er utrolig glad i min Skjeggebamse - Beren til min Luthien - den eneste mannen som ikke bare syns at jeg ikke er riv ruskende gal, men faktisk ganske ålreit, alle mine særegenheter til tross.

Portugal: Lisboa Favoritter

Portugal: Lisboa Favoritter

10 Disney Questions & Answers!

10 Disney Questions & Answers!